Lokala producenter

På den här sidan presenterar jag ett antal lokala producenter som alla jobbar i liten skala med hög kvalitet och fantastiska produkter.

Vid den natursköna sjön Björkerns strand i Kinda ligger Basunda gård. Basunda ägs av bröderna Ulrik och Jonas Saanum. Gården har funnits i familjens ägo sedan 1933 då Grosshandlare Tobias Carlsson köpte den. På gården finns ett fint gårdsslakteri med godkända lokaler där vi slaktar tamboskap och vilt. Vi har även ett vilthägn med dov- och kronhjortar. På gården finns dikoproduktion och jakbesättning. Gården är på totalt 472 Ha, varav 370 Ha är skog.

Länk till Basunda gård

Landets goda i Kisa

En speceriaffär där det finns lokal mat. Kött och korv, ost av olika slag samt mjöl, färska grönsaker och potatis. Flera gånger i veckan finns färskt surdegsbröd och mjölk på flaska från Pär Johansson i Opphem. Många saker är anpassade till säsong. Sortimentet fylls på ständigt när nya producenter hittar denna utmärkta butik som ligger centralt i Kisa intill Kafé Columbia.

Found on the ground

Sofia och Annelie pressar aroniabär till aroniajuice men utvecklar vidare för att kunna använda allt på aroniabären och dessutom hitta nya bär med nya möjligheter. Juicen som bland annat är alldeles full av antioxidanter finns att köpa hos ett antal återförsäljare.

Länk till hemsida

Wiréns jord och skog

Wiréns jord och skog har en bred verksamhet med olika köttprodukter och tillverkning av egen korv av olika slag. I gårdsbutiken säljs en lång rad produkter och de levererar även till Landets goda speceriaffär. Även stenugnsbakade pizzor och bröd.

Länk till hemsida