Lokala producenter

På den här sidan presenterar jag ett antal lokala producenter som alla jobbar i liten skala med hög kvalitet och fantastiska produkter.

Landets goda i Kisa

En speceriaffär där det finns lokal mat. Kött och korv, ost av olika slag samt mjöl, färska grönsaker och potatis. Ofta på fredagar finns färskt surdegsbröd och mjölk på flaska från Pär Johansson i Opphem. Många saker är anpassade till säsong. Sortimentet fylls på ständigt när nya producenter hittar denna utmärkta butik som ligger centralt i Kisa numera i Kisa Wärdshus. Där kan man också äta lunch vissa dagar i veckan samt fika när butiken är öppen.

Found on the ground

Sofia och Annelie pressar aroniabär till aroniajuice men utvecklar vidare för att kunna använda allt på aroniabären och dessutom hitta nya bär med nya möjligheter. Juicen som bland annat är alldeles full av antioxidanter finns att köpa hos ett antal återförsäljare.

Länk till hemsida

Wiréns jord och skog

Wiréns jord och skog har en bred verksamhet med olika köttprodukter och tillverkning av egen korv av olika slag. I gårdsbutiken säljs en lång rad produkter och de levererar även till Landets goda speceriaffär. Även stenugnsbakade pizzor och bröd.

Länk till hemsida