Blev sugen att prova något nytt och letade efter något lokalt och ekologiskt kött och ville allra helst ha ryggbiff eller oxfilé men det fick bli nötfärs istället. Blandade färsen med vitlök, basilika, oregano, ägg, salt och vitpeppar samt lite ströbröd. Kokade samtidigt potatisbitar i buljong och när de var genomkokta hällde jag av buljongen men sparade den i en kastrull för att koka morotsstavar, sparris och små broccoligbuketter. Potatisen fick koka vidare i grädde och riven vitlök en stund när jag tillsatte en smakrik prästost och sedan hälldes detta upp i små formar som fick stå i ugnen på ca 125 grader. Plattade köttfärsen i små tunna biffar där jag la på en klick med fetaost som jag blandat med färskost. Ovanpå la jag en till tunn biff och plattade till kanterna. Från den färska smördegen skar jag en kvadrat på ungefär en decimeter och gjorde skåror lite omlott. När biffarna var tämligen genomstekta fick de rinna av på ett fat och sedan träddes smördegen som genom skårorna blev som ett nät, över varje biff. Till biff och gratäng serverades morötter, sparris och broccoli samt en champinjonsås.