Risotto med lax, räkor, saffran och sparris

risottoDet blir ganska sällan som jag lagar risotto även om det är både ganska snabblagat och innehåller ingredienser som nästan alltid finns hemma. Denna gång är det i grunden en sparrisrisotto men med färg och smak av saffran. Bryter av de nedersta delarna på sparrisarna som är seg och skalar en bit där det känns trådigt. Kokar resten utom topparna och tillsätter kycklingbuljong. Mixar detta och använder för att späda risotton. Fräser vitlök och gullök i lite smör och tillsätter saffran och ris. När riset är blankt börjar jag hälla på lite sparrisbuljong och rör runt. När det kokat in i riset tillsätter jag mer men bara lite i taget. Även lite vitt vin får koka med. Smakar av och när riset nästan är färdigt så som jag vill ha tillsätter jag en klick smör, en slatt grädde och river ner parmesan.

Rör runt ordentligt och sedan i med sparrisknopparna som stått i hett, salt vatten, nyskalade räkor och lax i tärningar som jag bara vänder ner. På med ett lock och vänta en stund medan sallad och andra tillbehör görs färdiga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *