På hyllan med asiatiska matprodukter kan man hitta en påse med bröd som både har lite speciell smak och konsistens. Naanbröd, som verkar vara ett av de vanligaste bröden som serveras i bland annat Indien. Lite olika försök med både ingredienser och teknik gör att jag ändå hamnar på den enklaste vägen. Mjöl, vatten, jäst, olja och matlagningsyoghurt blandas och får jäsa. Roligast är nog att kavla ut degen ganska tunt och steka i stekpannan. Det blir nästan lite friteringskänsla och går riktigt fort.
Utmärkt bröd att doppa currysåser och gärna en raita som jag ofta gör med matlagningsyoghurt, riven vitlök, riven färsk ingefära och lite mald kardemumma. En klick raita tillsammans med kryddiga egenhändigt komponerade curryrätter, som jag gärna drar iväg mot det hetare hållet, bryter av på ett behagligt sätt.
Indiska naanbröd; ca 5 bröd
Tillagningstid ca 1 timme