Sås till lax – salt, syra, sötma å så lite annat…

Skulle göra lax och fick strikta order av en av sönerna att det absolut ska vara hemlagat potatismos till detta. Hmmm…. måste alltså hitta på en sås som inte känns alltför slätstruken. Började med att riva en ekologisk lime och fräser i smör tillsammans med lite lök, torkad dragon och en väldigt liten nypa saffran. Hade ju egentligen tänkt att få in sältan med fiskbuljong men den var ju slut så det fick bli hönsbuljong. En del grädde och crème fraiche så att konsistensen blir lagom trögflytande. Trots den väldigt ringa mängden av saffran blir det en angenäm gul färg. Lite dåligt med syra så jag klämmer fram en del limesaft och tycker nog att det också behövs lite sötma. Några nypor socker gör smaken bredare. Såsen gick åt i alla fall.

Lämna ett svar