Kantareller och trumpeter

TrattkantarellerDet finns ju ingen plats i frysen! Måste bli bättre på att äta slut på allt som man samlar på sig. Förra årets skörd av kantareller fyllde på ganska rejält. Det var ett synnerligen bra år främst med rödgul trumpetsvamp och trattkantareller men flera arter av gula kantareller gick att hitta även i mellandagarna men då i ganska slemmigt tillstånd och inte helt självklara att ta hem för att laga.

Det går att göra mycket med just kantareller där olika köttgrytor och svamprisotto är något av favoriterna där också smaken kommer fram riktigt bra. Det bästa anser jag blir när man långsamt steker kantareller i smör tillsammans med vitlök och smular ner lite hönsbuljong. Gärna på svag värme tills det blir lite knaprigt. Snabbt i med en riktigt god parmesan som jag river ner. Några varv på svartpepparkvarnen. Passar bra på en bruschetta eller till ganska många olika rätter.

Lämna ett svar