Påskbrunch – amerikanska pannkakor

amerikanska pannkakorEn lite sen frukost kan lätt omvandlas till brunch med lite matiga inslag. Äggröra, bacon, prinskorv och köttbullar får idag samsas med amerikanska pannkakor som serveras med lönnsirap och skivade jordgubbar. Även om det tar emot att köpa importerade jordgubbar gjorde jag ett undantag för dessa spanska som också var riktigt bra smak på. Har ett trevligt recept på amerikanska pannkakor som jag fått från Jill Jonssons kokbok med blandade amerikanska rätter. Filmjölken ger en syrlig ton och blandas med smält smör och ägg samt mjöl, bakpulver och lite salt. Det blir en ganska trögflytande smet som jag denna gång steker i en plättlagg vilket gav ca 30 plättar.

Jill Jonssons amerikanska pannkakor

Tillagningstid ca 1/2 timme


1 MSK Smält smör

5 dL FILmjölk

2 st ägg

3 dl mjöl

2 tsk bakpulver

2 krm salt


Blanda smält smör, filmjölk och ägg och tillsätt sedan mjöl, blandat med bakpulver och salt. vispa till en slät smet och stek i smör i panna eller plättlagg.


Själv tycker jag att lönnsirapen är lite väl söt men har en god smak så jag tar gärna frukt eller bär och en lite mindre mängd sirap. Det söta bryter annars väldigt bra mot de lite syrliga pannkakorna som får samsas på tallriken med bacon och i detta fall även äggröra, prinskorv och köttbullar från gårdagens påskbord.Lämna ett svar