KFC – friterad kyckling med knaprig skorpa

Sedan tidigare har jag lagt ut receptet på frityrsmet som jag ibland kompletterar med pankoo som är ett lite mer grovt ströbröd. Använder gärna kycklinginnerfiléer som jag bankar till och kryddar med salt, peppar och vitlökspulver. Snabbt dopp i frityrsmeten och sedan vänder jag i pankoo som ligger i en skål. Lägger därefter ner i i den heta rapsoljan som jag brukar ha i traktörpanna på spisen. De får ligga i tills de fått färg och sedan får de ligga och rinna av på galler. Kör ofta en extra vända i ugnen på ca 150 grader så att de är riktigt genomstekta. Brukar oftast servera med någon form av friterad potatis och lite olika såser. En färdig sås med chili och ingefära är särskilt viktig att den finns hemma när det vankas Kentucky Fried Chicken (KFC) men på mitt sätt.

Lämna ett svar