Kantarelltid

kantarellmacka Denna dag blir det en skogspromenad på lite fuktigare marker för att leta svamp. Lite gula kantareller försöker ta sig upp ur mossan och de flesta är i bra skick men torra. En bit bort blir det betydligt blötare mark och där plockas årets första rödgula trumpetsvamp. Båda dessa sorter är mina favoriter när det gäller att tillreda och äta svamp. Av detta blir det först en förrättssmörgås med smörstekta kantareller som fått fräsa en bra stund med nedsmulad buljongtärning och riven vitlök. Vid servering river jag också på en riktigt god och lagrad parmesanost. En del av kantarellerna fräser jag vidare i en kastrull och blandar ner vetemjöl och rör om. Grädde och mjölk samt lite mer salt får koka en stund tills den blir lite tjockare i konsistensen och bredvid steker jag en omelett. Denna gång har jag rödlök, skivade bönor och sparris samt en skivad chili i omeletten som också får riven parmesan innan den viks ihop. Alldeles lagom som lördag lunch.kantarellstuvning

Lämna ett svar