Fromage på citroner

En klassisk efterrätt som denna gång blir extra sting i tack vare en fantastisk smak på citronerna som skördats vid rätt tid istället för de konventionella citronerna som ofta skördas för tidigt och kan lagras länge innan den säljs

En klassiker som är så himla lätt att göra. För fyra portioner vispar jag två deciliter grädde och blötlägger två gelatinblad. Jag ska jobba på att hitta annat sätt att göra det på än att använda gelatin men just nu får det duga. Pressar saften och river den gula delen skalet från en av mina nyskördade spanska ekologiska citroner vilket jag värmer men bara lite och lägger ner gelatinbladen då de legat i vatten fem minuter. Två äggulor och en deciliter socker vispas ihop och sedan häller jag försiktigt ner citronsaften som då inte får vara för varm men gelatinet ska ha löst sig. Vispa hela tiden och vänd sedan i den vispade grädden med en slickepott. Inte röra för kraftigt eller vispa utan vänd försiktigt så behåller sig den fluffiga konsistensen. Denna gång provade jag att göra kanderade citroner också som lite garnering där jag skivade citronerna och lät koka dessa i sockerlag av en deciliter vatten och en deciliter socker samt därefter vändes i socker. Ovanpå garnerades med svarta vinbär, björnbär, rivet citronskal, riven mörk choklad och ett myntablad.

Lämna ett svar