Riklig tomatskörd men ganska trögt att få bra mognad nu när frosten dyker upp allt mer regelbundet. Har tidigare använt det väl beprövade äppeltricket där man öser in äpplen och då i första hand fallfrukt i växthuset och stänger till. Det brukar kunna få det mesta att mogna och kanske främst tomater. Det finns dock ett väldigt bra sätt att använda gröna tomater och det är till marmelad. Även chutney och andra röror kan jag tänka mig att omogna tomater passar till men marmeladen är verkligen något som jag rekommenderar. Denna gång har jag inte kokat ihop själv utan det är frun som varit i farten. En kokning på låg värme i ca 15 minuter där skivade gröna tomater och saften av en citron får puttra på låg värme. Därefter köres allt med en mixerstav men inte alltför länge så att det fortfarande finns lite bitar kvar. Sedan tillsättes syltsocker och detta får koka i 5-7 minuter. Tillsätt ingefära och rivet citroskal efter smak. Det blir en ytterst angenäm smak som är behagligt syrlig tack vare citron och ingefära.
Grön tomatmarmelad; ger cirka 0,5 kg
Tillagningstid ca 1 timme